HOSILA VA UNI O’QITISH - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada matematika fanining asosiy tushunchalaridan biri bo‘lgan hosila va uni o‘qitish masalalari ko‘rib chiqiladi. Hosilaning matematik ta’rifi, uning fizik va geometrik mazmuni, shuningdek, hosilani hisoblash qoidalari yoritilgan. Maqolada hosilaning amaliy qo‘llanishi, funksiyalarni tahlil qilishdagi o‘rni va ekstremumlarni aniqlashdagi ahamiyati bayon etiladi. Shuningdek, hosila mavzusini o‘qitishda qo‘llaniladigan asosiy metodlar, dars jarayonida nazariy materialni tushuntirish, misollar yechish hamda grafik tahlil kabi usullar tavsiflanadi. Mazkur maqola hosila bo‘limini o‘qitish samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.