TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA SANOAT OQAVA SUVLARINI TOZALASH BO‘YICHA SORBENTLARDAN FOYDALANISH DARAJASI - Urmanov N.T (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada to‘qimachilik korxonalarida hosil bo‘ladigan sanoat oqava suvlarini tozalash jarayonida sorbentlardan foydalanish samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda to‘qimachilik chiqindi suvlarining tarkibi, ulardagi asosiy ifloslantiruvchi moddalarning xususiyatlari hamda ularni an’anaviy usullar bilan tozalashdagi kamchiliklar tahlil qilingan.