BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING IJTIMOIY MOSLASHUVINI TA’MINLASHDA KOOPERATIV O’QITISH VA JAMOAVIY O’YINLAR TEXNOLOGIYASINING RO’LI - Jurayeva Mushtariy Muhaydinovna; Rustamova Oydina Ravshan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Usbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida boshlang’ich sinf o’quvchilarining ijtimoiy moslashuvini ta’minlashda kooperativ o’qitish jamoaviy o’yinlar texnologiyasining pedagogik ahamiyati yoritilgan. Kooperativ topshiriqlar va jamoaviy o’yinlar ijtimoiy integratsiyani kuchaytirishi, bolalar o’rtasida hamkorlik va muloqotni rivovlantirishi ilmiy manbalar hamda amaliy misollar asosida tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari mazkur texnologiyalar sinf ichidagi ijobiy psixologik iqlimni shakllantirishda samarali ekanligini ko’rsatdi.