O‘ZBEKISTONNING JAHON SAVDO TASHKILOTIGA A’ZO BO‘LISH JARAYONI VA IQTISODIY OQIBATLARI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Jahon savdo tashkilotiga (JST) a’zo bo‘lish jarayoni, uning asosiy bosqichlari hamda iqtisodiy oqibatlari tahlil etilgan. JSTga qo‘shilishning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri, milliy ishlab chiqarishning raqobatbardoshligini oshirishdagi roli, tashqi savdo va investitsiyalar oqimidagi o‘zgarishlar ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonning JSTga qo‘shilishidan kutilayotgan ijobiy natijalar bilan bir qatorda, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar ham tahlil qilingan va ularni bartaraf etish bo‘yicha bir nechta takliflar ham keltirib o‘tilgan.