ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINING IQTISODIY RIVOJLANISHGA QO‘SHAYOTGAN HISSASI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimining mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga qo‘shayotgan hissasi yoritilgan. Ta’lim tizimining modernizatsiyasi, inson kapitalini rivojlantirish, mehnat bozoriga mos kadrlar tayyorlash, innovatsion iqtisodiyot va raqamli ta’limning ahamiyati nazariy va amaliy manbalar asosida tahlil qilingan. O‘zbekiston misolida ta’lim islohotlarining iqtisodiy samaralari, ta’lim va ishlab chiqarish o‘rtasidagi integratsiya jarayonlari, shuningdek, ta’limga yo‘naltirilayotgan investitsiyalarning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.