TIL VA YOZUV MASALALARI - To`lqinjonova Mohinur Bobirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada til vayozuv masalalarining tarixiy rivoji, ularning jamiyat taraqqiyoti orni hamda zamonaviy davrdagi dolzarb muammolari yoritiladi.Tilning milliy ozlikni shakllantirishdagi ahamiyati ozbek yozuvining arab krill va lotin grafikalariga asoslangan bosqichlari,imlo me`yorlari va lingvistik standartlashtirish jarayonlarini tahlil qilinadi. Shuningdek,raqamli kommunikatsiya davrida tilga kirib kelayotganyangi birliklar,internet tili,globalizatsiya ta`siri va yoshlar nutqidagi ozgarishlar haqida ilmiy mulohazalar beriladi. Maqola til va yozuvni rivolantirish boyicha taklif va tavsiyalarni ham oz ichiga oladi.