MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MAYDA MOTORIKANI SHAKLLANTIRISHDA IJODIY FAOLIYATNING O’RNI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; A’zamjonova Umidaxon Bahromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda mayda motorikani rivojlantirish jarayonida ijodiy faoliyatning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot mayda motorika rivojlanishi bola nutqi, intellektual qobiliyati va mustaqilligini shakllantirishdagi muhim o’rnini ko’rsatadi. Maqolada rassom chizish, haykaltaroshlik, aplikatsiya, konstruktorlar bilan ishlash kabi ijodiy mashg’ulotlar mayda muskul guruhlarini kuchaytirish va qo’l-ko’z koordinatsiyasini yaxshilashga qaratilganligi asoslanadi. Chet el va respublika adabiyotlari tahlili asosida ijodiy faoliyat turlarining samaradorligi ko’rsatilgan. Maqolada pedagoglar va ota-onalar uchun amaliy tavsiyalar berilgan.