AQSH MUSIQA TA’LIMI - D.M.Raimova; Saidrasulova Moxizaroy Xikmatillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola Qo’shma Shtatlardagi musiqa ta’limining murakkab va ko’p qirrali landshaftini tadqiq etadi. Unda AQSH musiqa pedagogikasining tarixiy rivojlanishi, asosiy tamoyillari va hozirgi holati ko’rib chiqiladi. Maqola ta’limning turli darajalaridagi tuzilmalar, o’quv dasturlari va metodologiyalarni tahlil qiladi, shuningdek, moliyalashtirishdagi nomutanosibliklar, tenglik va imkoniyatlar kabi dolzarb muammolarni ko’rib chiqadi. O’qituvchilar ta’limi, kasbiy rivojlanish, texnologik integratsiya va innovatsiyalarning roli muhokama qilinib, amaliyot va nazariya o’rtasidagi tafovutni bartaraf etishga qaratilgan yechimlar taklif etiladi. Tadqiqot, shuningdek, kelajakdagi yo’nalishlar va AQSH musiqa ta’limining doimiy evolyutsiyasi uchun ta’sirlarni ko’rsatadi.