ITALIYA TA’LIM TIZIMI - Karimova Muslima (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Italiya ta’lim tizimining tuzilishi, asosiy bosqichlari, boshqaruv tamoyillari, metodik yondashuvlari va ta’lim siyosatining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Italiyada maktabgacha, boshlang‘ich, o‘rta va oliy ta’lim bosqichlarining mazmuni, faoliyat prinsiplari hamda davlat tomonidan belgilangan o‘quv standartlari tahlil qilinadi. Shuningdek, M. Montessori, L. Malaguzzi, J. Dewey kabi olimlar ta’lim rivojiga qo‘shgan hissalari asosida Italiya ta’lim tizimining nazariy poydevori ko‘rsatib berilgan. Yakunda Italiya tajribasini O‘zbekiston ta’limi bilan solishtirgan holda taklif va xulosalar berilgan.