RAQAMLI IQTISODIYOTDA FINTECH VOSITALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA MOLIYAVIY MENEJMENT VA MARKETINGNI BIRLASHTIRISH YO‘LLARI - Dilmuradov Shaxboz Sirojiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi fintech vositalarining moliyaviy menejment va marketingni birlashtirishda muhim rol o‘ynashini taqozo etmoqda. Ushbu maqola sun’iy intellekt (AI), blokcheyn, embedded finance va Banking-as-a-Service kabi texnologiyalarni tahlil qilib, ularning korxonalar, ayniqsa kichik va o‘rta korxonalar (KSHT) uchun samaradorlikni oshirishdagi afzalliklarini ko‘rib chiqadi. Global tendensiyalar va statistik ma’lumotlar asosida O‘zbekiston iqtisodiyoti uchun amaliy tavsiyalar berilgan bo‘lib, integratsiya jarayonidagi muammolar va barqaror o‘sish strategiyalari muhokama qilinadi.