MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH JARAYONIDA KONFLIKTOLOGIK YONDASHUVNING AHAMIYATI - Abdurasulova Gulchexra Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sog‘lom turmush tarzi ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida konfliktologik yondashuvning o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalar o‘rtasida uchraydigan nizolar, ularning psixologik va ijtimoiy sabablari, shuningdek bunday vaziyatlarni to‘g‘ri boshqarishning sog‘lom turmush tarbiyasiga ta’siri ilmiy asoslarda izohlanadi. Shuningdek tarbiyachining kommunikativ va konfliktologik kompetensiyasi bolalarda gigiyena, intizom, hamkorlik va o‘zini boshqarish kabi sog‘lom turmush tarzi elementlarini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.