MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARDA SOG‘LOM TURMUSH TARZI KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Abdurasulova Gulchehra Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sog‘lom turmush tarzi ko‘nikmalarining mazmuni, ularni shakllantirishning pedagogik, psixologik va gigiyenik asoslari, tarbiyachi faoliyatining o‘rni hamda ta’lim-tarbiya jarayonida qo‘llaniladigan samarali metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy va zamonaviy yondashuvlar asosida bolalarda gigiyena, jismoniy faollik, to‘g‘ri ovqatlanish, emotsional holatni boshqarish, kommunikativ malakalar kabi hayotiy odatlarni barqaror shakllantirishning ahamiyati yoritiladi.