TISH QATTIQ TO’QIMALARIDA ISSIQLIK O’TISHI VA BURG’ILASH VAQTIDA YUZAGA KELADIGAN ISSIQLIK - SABOHAT SAFARALIYEVA ADXAM QIZI; Diyora Xodjayeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tishning qattiq to’qimalari (emal,dentin,sement) tarkibida issiqlik o’tishi jaroyonlari hamda stomatolgik burg’ilash vaqtida yuzaga keladigan mexanik-termik energiya ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, ortiqcha issiqlik tish pulpasiga zarar yetkazishi mumkinligi, xavfsz burg’ilash texnikasi va sovitish tizimlarining ahamiyati tahlil qilinadi.