TEXNOLOGIYA FANINING TA’LIM TIZIMIDA TUTGAN O’RNI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Axmadova Durdona Odil qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’lim tizimida texnologiya fanining tobora ortib borayotgan ahamiyatini tahlil qiladi. Zamonaviy dunyoda ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamli resurslar va innovatsion o’qitish usullari hal qiluvchi rol o’ynamoqda. Maqolada texnologiyaning o’quv jarayonida talabalarning o’zlashtirishiga, motivatsiyasiga va kelajak kasblari uchun zarur ko’nikmalarni shakllantirishga ta’siri ko’rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida texnologiya fanining roli, uni tatbiq etishda yuzaga keladigan imkoniyatlar va muammolar muhokama qilinadi.