IDROKDA KUZATUVCHANLIKNING O‘RNI - Reymbergenova Iqbol; Turg‘unova Mexribon; Mirqosimova Hulkar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezis idrok jarayonining tarkibiy qismi sifatida kuzatuvchanlikning psixologik mohiyatini, uning shaxs faoliyatidagi funksional ahamiyatini hamda bilish jarayonlarini faollashtirishdagi o‘rnini yoritadi. Kuzatuvchanlikning idrok aniqligi, tafakkur jarayonlari va muammoli vaziyatlarda samarali yo‘nalish topish bilan bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.