AUTIZM SPEKTRIDAGI BOLALARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINING O‘ZIGA XOZ XUSUSIYATLARI - Jo‘rayeva Sayyora Axmadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada autizm spektridagi bolalarning psixologik xususiyatlari va ularning o‘ziga xosligi tahlil qilinadi. Autizm spektri buzilishi bo‘lgan bolalarning rivojlanish jarayonida yuzaga keladigan kognitiv, emotsional va ijtimoiy xususiyatlar, shuningdek, ularning o‘rganish va muloqot qobiliyatlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada autizm spektridagi bolalarning individual xususiyatlarini aniqlash, ularni qo‘llab-quvvatlash strategiyalari va psixologik yordam shakllari haqida tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari autizm spektridagi bolalarni tarbiyalash va ularning rivojlanishini samarali qo‘llab-quvvatlash uchun ilmiy asos yaratadi.