ARAB TILSHUNOSLIGI - Mirzaxodjayeva Mubina Jasur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Arab tilshunosligi — arab tili va uning tarixiy, strukturaviy, fonetik, grammatik va leksik xususiyatlarini ilmiy asosda o‘rganuvchi mustaqil lingvistik yo‘nalishdir. Ushbu fan nafaqat arab tili tizimini, balki arab madaniyati, diniy manbalari, adabiy an’analari hamda arab olamining ijtimoiy taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyatini tushunishda muhim ahamiyat kasb etadi. Arab tili dunyodagi eng qadimiy va eng ko‘p qo‘llaniladigan tillardan biri bo‘lib, uning lingvistik jihatdan chuqur o‘rganilishi zamonaviy filologiya fanida alohida o‘rin tutadi.