MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBARLARINING SHAXSLILIK XUSUSIYATLARI - Kurbanova Zuxra Yashinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlari faoliyati bugungi kunda nafaqat menejment, boshqaruv yoki ish tashkil etish borasida, balki shaxs sifatida zamonaviy ijtimoiy talab va ehtiyojga moslashish, innovatsion fikrlash, axloqiy pozitsiya va shaxsiy namuna ko‘rsatish darajasida ham o‘z ahamiyatini oshirmoqda. Shuning uchun ham maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarining shaxslilik xususiyatlarini o‘rganish va chuqur tahlil qilish dolzarb masala hisoblanadi. Shaxs — bu jamiyat taraqqiyoti uchun muhim ahamiyat kasb etadigan, o‘zining individual jihatlari, qadriyatlari, dunyoqarashi, taraqqiyotga yangicha yondashuvi bilan ajralib turadigan insondir. Rahbar shaxsiga xos bo‘lgan sifatlar, yangi metodologik yondashuvlar zamirida rahbarlik faoliyatini takomillashtirish, zamonaviy o‘zgarish va yangilanishlarga tezkor moslashish g‘oyasi yotadi.