ZAMONAVIY KULOLCHILIKDA SHAKLLARDAN FOYDALANIAH USLUBI - Tojiboyeva Oʻgʻiloy Baxtiyorqizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada zamonaviy kulolchilikda shakllardan foydalanishning amaliy va nazariy jihatlari tahlil qilinadi. Shakllar nafaqat kulolchilik mahsulotlarining tashqi ko‘rinishini belgilaydi, balki ularning funksionalligi, ergonomikasi va mustahkamligini ham ta’minlaydi. Tadqiqotda turli shakllardan foydalanish uslublari, ularning estetik va dekorativ xususiyatlari, material bilan uyg‘unlashishi va tayyor mahsulotdagi ijodiy yechimlar yoritiladi. Shuningdek, shakllardan foydalanish jarayonida texnik va amaliy usullar, naqsh va kompozitsiya printsiplari asosida ish olib borishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, shakllardan to‘g‘ri va maqsadli foydalanish zamonaviy kulolchilik mahsulotlarining sifatini oshiradi va ularni amaliy hamda dekorativ jihatdan mukammal qiladi.