NODIRA IJODIY MEROSI - Axmadjonova Durdonaxon Xabibullo qizi; Idrisova O‘g‘ilxon Qudratbek qizi; Abdumalikova Nodira Alijon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek adabiyotining yorqin vakili shoir Nodira ijodiy merosi tahlil qilinadi. Nodira she’riyatida muhabbat, sadoqat, ma’rifatparvarlik va vatanparvarlik mavzulari o‘z ifodasini topadi. Shoiraning lirikasida badiiy tasvir vositalari, ramziy obrazlar va shaxsiy kechinmalar aniq ko‘rinadi. Maqola Nodira ijodining o‘zbek mumtoz adabiyotidagi o‘rni va bugungi avlod uchun ma’naviy-estetik ahamiyatini ochib beradi.