O‘SMIRLARDA STRESS HOLATLARINI OLDINI OLISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MASALALARI - Toʻxtayeva Maftuna Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: So‘nggi yillarda inson hayotining turli jabhalariga ta’sir qiluvchi stressni o‘rganishning amaliy jihatlari bo‘yicha nashrlar soni sezilarli darajada oshdi. Zamonaviy hayotning tezkor rivojlanishi, shahar hayotining shovqin-suroni, ijtimoiy va iqtisodiy o‘zgarishlar hamda shaxsiy hayotda yuzaga keladigan turli muammolar o‘smirlar orasida stress darajasining oshishiga olib kelmoqda. Psixofiziologik hodisa sifatida stressning borishi shaxsning kasbiy faoliyati bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, ishlab chiqarish mehnati samaradorligining pasayishiga, xodimlarda hissiy charchash, turli kasalliklar va nevrotik jarayonlarning paydo blishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi.