INKYUZIV TA’LIMDA O’QITUVCHILARNING IJTIMOIY MAS’ULIYATINI RIVOJLANTIRISH YO’LLARI - Mo’minova Gulnora Qurvonali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida o‘qituvchilarning ijtimoiy mas’uliyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’lim tizimi barcha bolalarga, jumladan, jismoniy yoki aqliy cheklovlarga ega bo‘lgan o‘quvchilarga teng imkoniyatlar yaratishni nazarda tutadi. Shu bois o‘qituvchilarning kasbiy etikasi, empatiyasi, tolerantligi va ijtimoiy faolligi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada o‘qituvchilarning ijtimoiy mas’uliyatini shakllantirishning pedagogik- psixologik mexanizmlari, amaliy metodlar va innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi.