TIKUVCHILIK SOHASIGA HUNARMANCHILIK AN’ANALARINI SAQLAB QOLISH VA ULARNI ZAMONAVIY DIZAYNDA QOʻLLASH IMKONIYATLARI - Eshmuratovna Nilufar Xalbayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada tikuvchilik sohasidagi hunarmandchilik an’analari va ularni zamonaviy dizaynda qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada milliy naqshlar, matolar, kashtachilik texnikalari va etnik aksessuarlarni saqlash hamda ular asosida zamonaviy libos va aksessuarlar yaratish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, raqamli dizayn, 3D texnologiyalar va innovatsion usullar orqali milliy an’analarni yangicha talqin qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.