“LISON UT-TAYR”DA KOMIL INSON G‘OYASINING TASAVVUFIY ASOSLARI - Avazbekova Inoyatxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Alisher Navoiy “Lison ut-tayr” asarida komil inson g‘oyasining tasavvufiy mazmuni tahlil qilinadi. Asarda qushlar sayohati orqali ruhiy poklanish, Haqni anglash, nafsni yengish va ma’naviy yetuklikka erishish jarayonlari ochib beriladi. Maqolada komil insonning asosiy sifatlari, ularning tasavvufdagi talqini hamda Navoiyning badiiy ramzlari asosida yoritilishi ko‘rsatib beriladi.