AMIRIY IJODI VA UNING JANR XUSUSIYATLARI - Jo'raboyeva Hayotxon O'ktamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yorqin vakillaridan biri bo‘lgan Amiriy ijodi har tomonlama tahlil qilinadi. Shoirning adabiy merosi, uning she’riyatida aks etgan janrlar, mazmun va shakl jihatlari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Amiriy asarlarida lirika ustuvorligi, g‘azal janrining yetakchi o‘rni hamda an’anaviy va individual poetik xususiyatlar ochib beriladi. Tadqiqot davomida shoir ijodining o‘zbek mumtoz adabiyoti rivojidagi ahamiyati asoslab beriladi.