“YUSUF VA ZULAYHO” DOSTONIDA TUSH MOTIVINING BADIIY-FALSAFIY TALQINI - Durdona Nishonboyeva Iqboljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Yusuf va Zulayho” dostonida tush motivining mazmun-mohiyati, uning syujet rivoji va obrazlar xarakterini ochib berishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tush — ilohiy ishora, ogohlantirish va bashorat sifatida asar poetikasida muhim badiiy vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada Yusufning bolalikdagi tushi, Misr malikasi Zulayho tushlari hamda ularning doston umumiy g‘oyasiga ta’siri ilmiy- nazariy asosda yoritilgan.