“UBAYDIY RUBOIYLARIDA MAVZULAR RANG-BARANGLIGI VA BADIIY IFODA USLUBI” - DURDONA NISHONBOYEVA IQBOLJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada mashhur o‘zbek shoiri Ubaydiy ijodining ruboiy janridagi xususiyatlari, mavzularining rang-barangligi va badiiy ifoda vositalari tahlil qilinadi. Shoir ruboiylarida muhabbat, hayotiy hikmat, tasavvufiy falsafa, tabiat va insoniy timsollar keng aks etganligi ko‘rsatiladi. Shuningdek, ruboiylarning til va uslub xususiyatlari, majazi va ramziy obrazlar, qofiya va radif ishlatilishi, estetik rang- barangligi yoritiladi. Tadqiqot Ubaydiy ijodini o‘zbek adabiyotidagi merosini chuqur anglashga xizmat qiladi.