FAZLIY NAMANGONIYNING VA “MAJMUAI SHOIRON” ASARI. - Toʻxtasinova Dilbar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 19-asr boshlarida ijod qilgan shoir, tarixchi va tazkiratnavis Fazliy Namangoniy hamda uning “Majmuai shoiron” nomli tazkirasi ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Asarning mazmuni, janrlari, adabiy va tarixiy ahamiyati yoritilib, 19-asr Qo‘qon adabiy muhiti hamda Markaziy Osiyodagi she’riyat an’analari nuqtayi nazaridan uning o‘rni baholanadi.