POLIGRAFIYA SANOATIDA ISHLOVCHI ISHCHILARNING MEHNAT SHAROITLARINING GIGIYENIK XUSUSIYATLARI - Homidov Obid Umedjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada poligrafiya sanoatida ishlayotgan ishchilarning mehnat sharoitlari gigiyenik nuqtai nazardan baholanadi. Poligrafik jarayonlarda uchraydigan fizik, kimyoviy, ergonomik va biologik omillarning ishchilar salomatligiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, ishlab chiqarish sanitariyasi talablari, xavf omillarining gigiyenik nazorati, mehnat muhofazasi chora-tadbirlari hamda zararli omillarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy asoslangan profilaktik tadbirlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari poligrafiya sanoatida ishchilarning sog‘lig‘ini saqlashda kompleks gigiyenik yondashuv muhimligini ko‘rsatadi.