TERMINOLOGIK LEKSIKOGRAFIYA - Abdurahmonova Ozoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada terminologik leksikografiyaning shakllanishi, taraqqiyot asoslari, terminlarning ilmiy talqini, lug‘at tuzishning uslubiy va nazariy tamoyillari hamda o‘zbek tilidagi termin yaratish jarayonida kuzatilayotgan muammolar yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalari asosida elektron terminologik resurslarning rivojlanish yo‘nalishlari tahlil etiladi.