SIFATLI TA’LIM – YOSHLARNING KELAJAGI, MILLATNING TARAQQIYOTI - Malikа G‘avsitdinova Xayrullo qizi; B.A. Tillayev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sifatli ta’limning yoshlar intellektual, kasbiy va ma’naviy rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, millat taraqqiyotini ta’minlashdagi strategik ahamiyati ilmiy tahlil qilinadi. Globallashuv va raqamli transformatsiya jarayonlari shiddat bilan kechayotgan bugungi kunda ta’lim sifatini oshirish masalasi O‘zbekistonning eng ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, raqobatbardosh inson kapitalini shakllantirishning asosiy omili hisoblanadi. Maqolada sifatli ta’lim tushunchasining nazariy-metodik asoslari, xalqaro mezonlar, yoshlar salohiyatini rivojlantirishga ta’siri, pedagogik kompetensiyalar, raqamli ta’lim texnologiyalarining o‘rni keng yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda oxirgi yillarda amalga oshirilayotgan ta’lim islohotlari, ularning mazmuni va samaradorligi tahlil qilinib, ta’lim tizimini modernizatsiya qilishning istiqbollari bo‘yicha ilmiy xulosalar beriladi. Tadqiqotda taqqoslama, tizimli yondashuv va analitik metodlardan foydalanilgan bo‘lib, sifatli ta’limning barqaror milliy taraqqiyotga xizmat qiluvchi asosiy omil ekanligi ilmiy asoslab beriladi.