BOBURNOMADA TABIAT TASVIRI - Adihamova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola Boburnomadagi tabiat tasviriga bag‘ishlangan bo‘lib, unda Bobur asarida tabiatning san’atkorona, go‘zal va detallarga boy tasviri o‘rganiladi. Bobur o‘z asarida tabiatni nafaqat fon sifatida, balki inson ruhiy olami va hissiyotlarini aks ettirish vositasi sifatida ham ko‘rsatadi. Maqolada Boburning bog‘lar, daryolar, tog‘lar, gullar va qushlar kabi elementlarni tasvirlash uslubi, ularning obraziy va semantik ma’nolari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, tabiat tasviri Bobur hayotidagi voqealar bilan bog‘liq holda, tarixiy va madaniy kontekstda ham o‘rganiladi. Tadqiqotda Boburning tabiatga bo‘lgan mehr-muhabbatini, uning badiiy didi va falsafiy qarashlari orqali o‘quvchiga yetkazish maqsad qilinadi.