NUTQIY AGNOZIYALARDA QOBIQNING PRAKSIS MAYDONLARIDAGI APRAKSIYALARNING KO‘RINISHI - Xamidova Gulchexraxon Poziljanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada pariyetal-temporal aloqalar shikastlanishi nafaqat afaziyaga, balki agnoziya va apraksiya buzilishlariga ham olib kelishi, bu aloqalar shikastlanishining ta’siri ba’zi insonlarda afaziya belgilari, boshqalarida esa agnoziya yoki apraksiya belgilari ko‘proq namoyon bo‘lishi oqibatida nutq ishlab chiqarishga javob beradigan miya strukturalari murakkab harakat aktlarini rejalashtirish va bajarishda ham muhim vazifa bajarishi izohlangan.