XITOY TILSHUNOSLIGI - Rasulova Xumoraxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezis Xitoy tilining tarixiy rivoji, fonetik tizimi, tonlar xususiyatlari, logografik yozuv tizimi, grammatik qurilishi hamda semantik va leksik xususiyatlarini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Shuningdek, Xitoy tilshunosligining umumiy tilshunoslikka qo‘shgan hissasi, tipologik tasnifdagi o‘rni hamda global til sifatidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Mazkur ish umumiy tilshunoslik, sinologiya va Sharq tillari bo‘yicha ilmiy va amaliy izlanishlar uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.