SHARQ ADABIYOTIDA QUSHLAR OBRAZI “LISON UT-TAYR” VA “QUSHLAR MUNOZARASI” ASARLARI MISOLIDA - Keldiboyeva Zarnigor Xasanboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sharq adabiyotida qushlar obrazi qanday badiiy va falsafiy mazmun kasb etishi “Lison ut-tayr”, “Qushlar munozarasi” va shu kabi asarlar orqali tahlil qilinadi. Har ikki asarda qushlar timsoli inson ruhiyati, komillik, ilohiy haqiqatga yetishish jarayonining ramzi sifatida talqin etilishi yoritiladi.