ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING “MUBAYYIN” ASARI MAZMUNI, MOHIYATI VA ILMIY MEROSDAGI O‘RNI - Turg‘unova Sevinchbonu Farhod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Mubayyin” asari mazmuni, tuzilishi, yaratilish sabablari va uning tarixiy-ijtimoiiy ahamiyati yoritilgan. Maqolada asarning tahorat, namoz, ro‘za, zakot, haj va oilaviy huquq kabi asosiy fiqh mavzulariga bag‘ishlangan bo‘limlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Bobur asarni sodda va xalqchil tilda yozganining ahamiyati, uning o‘zbek adabiy tiliga qo‘shgan hissasi va fiqh ilmidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola asarning diniy-amaliy qo‘llanma sifatidagi qadrini ochib beradi hamda Bobur ilmiy merosining keng qamrovli ekanini ta’kidlaydi.