NODIRA HAYOTI VA IJODI. G’AZALLARI TAHLILI - Ibrohimova Dilshodaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Nodirabegimning hayoti va ijodi keng yoritilgan. Unda shoiraning ma’rifatparvarlik faoliyati, davlat arbobi sifatidagi xizmatlari, adabiy merosining janr xususiyatlari hamda g‘oyaviy-badiiy ahamiyati ochib beriladi. Nodiraning muhabbat, vafo, insoniylik kabi yuksak fazilatlarni ulug‘lovchi she’rlari tahlil qilinib, ularning mumtoz adabiyotimiz rivojidagi o‘rni asoslab berilgan. Maqola o‘quvchilarga Nodira shaxsiyati va ijodiy merosini chuqurroq anglash imkonini beradi.