XO‘JA HAYOTI VA IJODI. HIKOYALARI - Ibrohimova Dilshoda (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada XVI asr o‘zbek adabiyotining yirik vakillaridan biri sanaluvchi Xoja Poshshoxo‘janing hayoti, ijodi, boshqaruvchilik faoliyati, tasavvufiy qarashlari va badiiy merosi keng yoritilgan. Xojaning hikoyachilikdagi mahorati, ayniqsa “Xoja va uning sofdil g‘ulomi” hikoyasidagi obrazlar, g‘oya, ma’no qatlamlari, ruhiy va tarbiyaviy jihatlari chuqur tahlil qilingan. Hikoyadagi tasavvufiy talqinlar, insoniy fazilatlarning badiiy aks etishi va ularning zamonaviy hayotdagi o‘rni ham izohlangan.