BOBURNING "MUBAYYIN" ASRIDAGI DINIY HUQUQIY QARASHLAR - Dehqonova Nafisaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Bobur tarixiy asarlari, xususan “Mubayyin” asri doirasida uning diniy-huquqiy qarashlari o‘rganiladi. Maqolada Boburning shariatga bo‘lgan munosabati, diniy qoidalar va ijtimoiy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, uning diniy e’tiqodlari va hukmronlik davridagi huquqiy qarorlarining o‘ziga xosligi, mahalliy va islomiy an’analar bilan uyg‘unligi ko‘rib chiqiladi. Maqola orqali Boburning diniy va huquqiy qarashlari tarixiy kontekstda tasvirlanib, ularning O‘rta Osiyo ijtimoiy-huquqiy tizimiga qo‘shgan hissasi ochib beriladi.