MANTIQIY REGRESSIYA YORDAMIDA SPAM XABARLARNI ANIQLASH - Abduhoshimov Shahriyor Baxodir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu ishda mantiqiy regressiya (logistic regression) usuli yordamida spam xabarlarni aniqlash masalasi o‘rganiladi. Mantiqiy regressiya – bu tasniflash algoritmi bo‘lib, kiruvchi ma’lumotlar asosida xabar spam yoki spam emasligini ehtimollik bilan baholaydi. Ishda turli matnlarni oldindan qayta ishlash, so‘zlarni vektorlarga aylantirish va modelni o‘rgatish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Modelning samaradorligi aniqlik, to‘g‘ri tasniflash va F1-skori orqali baholangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, mantiqiy regressiya oddiy, ammo samarali usul bo‘lib, kichik va o‘rta hajmdagi ma’lumotlar to‘plamida spam xabarlarni aniqlash uchun yetarli darajada ishlaydi.