TILNING JAMІYAT HAYOTIDAGI O‘RNI VA UNING IJTIMOIY MOHIYATI - Najmiddinova Mubina; Kabulova U (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya : Mazkur maqolada tilning jamiyat hayotidagi o‘rni va uning ijtimoiy mohiyati haqida umumiy ilmiy tushuncha beriladi. Shuningdek, unda tilning asosiy funksiyalari, ularning mazmun-mohiyati hamda ijtimoiy-madaniy taraqqiyotdagi ahamiyati nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada tilning funksiyalari izchil yoritilib, ularning jamiyatdagi vazifaviy roli hamda inson tafakkuri va muloqot jarayonlaridagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Ushbu tahlillar asosida tilning jamiyat taraqqiyotini belgilovchi muhim omil ekani ilmiy asosda ko’rsatilib beriladi.