TADBIRKORLIK UNIVERSITETLARIDA INFRATUZILMALARNI BOSHQARISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Ismoilov Shukurulloh Habibulloh o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada tadbirkorlik universitetlarida infratuzilma tizimini samarali boshqarishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Hozirgi davrda oliy ta’lim muassasalari faoliyatida infratuzilma nafaqat moddiy-texnik baza, balki innovatsion, axborot va tashkiliy imkoniyatlarni o‘zida mujassam etuvchi muhim omilga aylanmoqda. Tadqiqotda boshqaruv mexanizmlarini modernizatsiya qilish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, shuningdek, davlat-xususiy sheriklik asosida infratuzilma rivojini jadallashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqola yakunida infratuzilmani rivojlantirishda samaradorlik ko‘rsatkichlarini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.