YORITISH JIHOZLARINI TANLASH - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Ro’zimurodov Ozodbek Shuhrat o’g’li; Qodirboyev Shohruz Komiljon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada gidroenergetika va issiqlik texnikasi obyektlari uchun yoritish tizimlarini loyihalashning texnik va funksional jihatlari tahlil qilinadi. Yoritish tizimlarining energetik samaradorligi, texnik ishonchliligi hamda xavfsizlik talablari o‘rganilgan. Shuningdek, obyekt turi va ish sharoitiga qarab yoritishning optimal ko‘rsatkichlarini tanlash mezonlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida energetika inshootlarida samarali yoritish tizimlarini loyihalash, energiya tejamkorligini oshirish va ekspluatatsion xarajatlarni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan[1,2].