SOHIBQIRON YOʻLI: AMIR TEMURNING HAYOTI VA MEROSI - Anarkulova Zubayda Fayzullo qizi; Abdusattorova Diyora Oybekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ulugʻ sarkarda Amir Temur hayoti, siyosiy faoliyati va tarixiy merosini yoritadi.Maqola uning yoshlik davri,harbiy yurishlari va Samarqandni oʻz davlati poytaxtiga aylantirish yoʻlidagi qiyinchiliklari tahlil qiladi.Tarixiy manbalar asosida uning dunyo tarixida tutgan oʻrni va ahamiyatini ham oʻrganadi.