JARIMA JAZOSI: MUAMMOLAR, ECHIMLAR VA ISTIQBOLLARI - Xurramov Sarvar; Irnazarov Shuhrat (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Jarima jazosi – jinoyat va ma’muriy huquq tizimida qo‘llaniladigan moliyaviy jazosidir. Jinoyat kodeksi va Ma’muriy javobgarlik to‘g‘risidagi kodeksda jarima tushunchasi hamda miqdori belgilangan. Jinoyat huquqida jarima jinoyat sodir etganlik uchun asosiy jazolardan biri sifatida qo‘llanadi, to‘lanmasa unga boshqa jazolar bilan almashtirish tartibi ko‘zda tutilgan. Ma’muriy huquqbuzarliklarda jarima jarayonida davlat hisobiga undiriladigan moliyaviy miqdori sifatida belgilanib, uning miqdori bazaviy hisoblash miqdoriga bog‘liq holda belgilanadi.