VENGRIYA MUSIQA TA’LIMI - Adiljonova Oyistaxon Baxtiyorjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Vengriya musiqa ta’limi tizimining shakllanish bosqichlari, uning pedagogik va metodik asoslari hamda zamonaviy rivojlanish jarayonlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Vengriya musiqa pedagogikasining asoschisi hisoblangan Zoltán Kodály tomonidan ishlab chiqilgan Kodály metodining nazariy asoslari, musiqiy savodxonlikni rivojlantirishdagi ahamiyati va bugungi kunda xalqaro musiqa ta’limi tizimidagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada Vengriya tajribasining O‘zbekiston musiqa ta’limi jarayoniga tatbiq etish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.