UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA XOR TO‘GARAKLARINI TASHKIL ETISH - Abduhalilova Omatoy Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida xor to‘garaklarini tashkil etishning pedagogik, tarbiyaviy va estetik ahamiyati yoritilgan. Xor to‘garaklarining o‘quvchilarda musiqiy qobiliyatlarni rivojlantirish, jamoaviy ijro madaniyatini shakllantirish va ma’naviy tarbiyani kuchaytirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, xor to‘garaklarini tashkil etish bosqichlari, mashg‘ulotlarni olib borish metodlari hamda repertuar tanlash masalalari keng yoritilgan.