AQSH MUSIQA TA’LIMI - Avazbekova Shodiya Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada Amerika Qo‘shma Shtatlarida musiqa ta’limi tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va o‘qitish metodlari keng yoritilgan. AQShda boshlang‘ich, o‘rta va oliy ta’lim muassasalarida musiqa fanining o‘qitilish xususiyatlari, o‘quv dasturlarining mazmuni, innovatsion texnologiyalardan foydalanish jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, AQSh musiqa ta’limi tizimining afzalliklari va uning milliy musiqa ta’limini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.