TAʼLIMDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI VA ULARDAN SAMARALI FOYDALANISH - I.M. Sirojiddinova; Sh.T. To‘xtamurodova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonida zamonaviy axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ularning o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatiga ta’siri, shuningdek, ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladigan innovatsion vositalar tahlil qilingan. Raqamli pedagogika, onlayn ta’lim platformalari, sun’iy intellektdan foydalanish, multimediya vositalari, virtual va aralash ta’lim kabi yondashuvlar misollar bilan yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, texnologiyalarni to‘g‘ri va maqsadli qo‘llash o‘quv jarayonini individuallashtirish, ko‘nikma va malakalarni mustahkamlash hamda o‘qitish samaradorligini sezilarli oshirishga yordam beradi.