"BOZOR SHAROITIDA MARKETINGNING AHAMIYATI" - Turdiqulova Hafiza Begmatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida marketingning tutgan o‘rni, uning xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatiga ko‘rsatadigan ta’siri hamda raqobatni kuchaytirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda marketingning asosiy funksiyalari — bozorni o‘rganish, iste’molchi ehtiyojlarini aniqlash, mahsulotni to‘g‘ri joylashtirish, narx belgilash strategiyalari, kommunikatsion siyosat hamda sotuv jarayonlarini boshqarish kabi jihatlar tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy marketing konsepsiyalari, raqamli texnologiyalarning marketingga kirib kelishi, korxonalar faoliyatidagi innovatsion marketing yondashuvlari o‘rganilgan.